08:00-09:00
REGISTRÁCIA, CHUTNÉ RAŇAJKY A NETWORKING
09:00-09:20
OTVORENIE KONFERENCIE
09:20-10:00
CLAUDE SILVER
Návrat k HUMANITE na pracovisku
Existuje toľko každodenných momentov, kedy sú humanita a empatia potrebné v práci. Zamestnanci sú v prvom rade ľudia, a my sme niekde popritom všetkom dnešnom dianí na to zabudli. Claude nám ukáže, ako posilniť naše kultúry tým, že sa pozeráme cez optiku typu – byť v práci na 100% ľudsky orientovaný a inšpiruje vás posunúť vašu spoločnosť a kultúru do akcie! Dozviete sa, ako priniesť empatiu do vašej organizácie. Budete vedieť, ako vytvoriť pocit spolupatričnosti, kultivovať zmysel a oslavovať radosť. Budete odchádzať s kľúčovými metodikami na vytvorenie silných tímov, ktoré poháňajú kultúru vpred s pocitom motivácie a kolektívnej energie.
10:00-10:30
IAN BORGES
Vytvorme si úžasnú prácu!
Spôsob, akým pracujeme, už nefunguje. Hoci väčšina práce, ktorú dnes robíme, je post-industriálna, spoločnosti sú stále usporiadané v hierarchickom, príkazovo-kontrolnom vedení, ktoré boli vytvorené a existovali už pred sto rokmi. Vieme, že existujú lepšie spôsoby práce založené na štýle demokratického vedenia. Je však skutočne možné dosiahnuť rast podnikov a zároveň zabezpečiť, aby boli zamestnanci šťastní v práci? Ian bude zdieľať kľúčové princípy, ktoré pomohli spoločnosti ako SEMCO v Brazílii, ktorá už 35 rokov funguje nehierarchicky. Pod radikálne demokratickým vedením Ricarda Semlera si SEMCO udržalo priemerný rast viac ako 47% a vytvorilo extrémne pozitívne pracovné prostredie, kde sú ľudia na prvom mieste.
10:30-11:00
PRESTÁVKA
11:00-11:30
DRAHOMÍRA MANDÍKOVÁ
Rozprávať, byť, vidieť a konať.
Zaujíma vás, ako rozvíjať firemnú kultúru a posúvať postoje zamestnancov od tradičného ku inovatívnemu mysleniu? A dá sa hovoriť so zamestnancami o stratégii firmy po práci pri pive? Drahomíra priblíži svoju osobnú skúsenosť s posúvaním firemnej kultúry v tradičnom pivovarníckom odvetví, ako aj súvisiacu zmenu v oblasti komunikácie so zamestnancami a vývoj role vedenia spoločnosti, predovšetkým v období zmien a dlhodobej neistoty.
11:30-12:00
CATHERINE WARD
Rozvoj líderstva – udržateľný prístup k vzdelávaniu v neistom svete
Čelíte neustále sa meniacim trendom ako digitalizácia, inovácie, rozvrátený pracovný trh a geopolitický chaos? Pýtate sa, v týchto rýchlych a neúprosných časoch s nedostatkom pevných bodov na obzore, akým smerom rozvíjať lídrov budúcnosti? Catherine nám ukáže cestu, ako vybudovať zručnosti a sieť agilných lídrov tak, aby sme spoločne vytvárali riešenia pre budúcnosť.
11:00 - 12:00 WORKSHOPY
MELINDA VARFI & MISCHA ALTMANN
Samoorganizácia a nové formy práce
Nové formy práce sú rôznorodé, kreatívne a zdanlivo nezvládnuteľné: pozývame vás, aby ste preskúmali minimálnu štruktúru potrebnú na vytvorenie dobrých podmienok pre spoluprácu a zmysluplné výsledky založené na spoločnej inteligencii tímov, zamestnancov a akcionárov. Art of Hosting je využívané vo veľmi zložitých prostrediach, kde jednoduché riešenia už nefungujú. Budúcnosť sa deje práve teraz!
PETER GAŽÍK
Na férovku s CEO
Čo všetko obnáša byť firmou s názorom? S akými výhodami, ale aj s úskaliami treba počítať? Prináša angažovanejších zamestnancov? Viete si predstaviť, že vo veľkej firme môžete pracovať v rámci pracovnej doby aj na vlastných projektoch a startupoch, alebo máte možnosť neobmedzenej dovolenky? Férovosť, ktorú firma komunikuje smerom k zákazníkom, je aj hodnotou, ktorú rozvíjajú v rámci firmy vo vzťahu k svojim zamestnancom. Čo to v praxi znamená? Ako to robia v O2 a čo sa im osvedčilo, ale aj na čom sa popálili, vám porozpráva Peter Gažík, CEO O2 Slovakia.

Workshop bude prebiehať formou diskusie a tešíme sa na vaše otázky a zdieľanie skúseností.
12:00-13:30
OBED
13:30-14:20
DAN ARIELY
Svet lepších rozhodnutí
To, že robíme iracionálne a nesprávne rozhodnutia si mnohí uvedomujeme. Aj to, že ani toto uvedomenie samotné nás pred zlými rozhodnutiami neuchráni. Je možné si aktívne nadizajnovať svet tak, aby sme robili lepšie rozhodnutia a vyhli sa nástrahám vlastnej iracionality? Je možné upraviť svet tak, aby aj ostatní ľudia robili lepšie rozhodnutia? A kde sú vlastne hranice behaviorálnej ekonómie a manipulácie? O tom všetkom bude rozprávať Dan Ariely. Nie preto, aby nás zmanipuloval, ale preto, aby sme dokázali nadizajnovať svet aspoň o trochu lepší.
14:20-14:50
PETER BENEŠ
Kam kráčaš človeče? Technológia versus humanita
Práve tu a teraz! Ľudstvo si prežíva tretiu civilizačnú revolúciu. Prechod od lovu a zberu k poľnohospodárstvu obrátil hore nohami život našich predkov. Priemyselná revolúcia a migrácia z vidieka do miest dramaticky zmenili životy ľudí na prelome 18. a 19. storočia. A aj teraz sme v pohybe, aj keď sa nám to tak nezdá. Stále viac utekáme z fyzického sveta do toho virtuálneho. Dianie okolo nás sa zrýchľuje, žijeme v čase exponenciálneho rastu.

Zaujíma vás, ako v najbližších rokoch zmení našu civilizáciu umelá inteligencia, internet, robotika, genetické inžinierstvo, nanotechnológie alebo virtuálna a rozšírená realita? Čo digitálna revolúcia urobí so súčasnými odvetviami priemyslu, s trhom práce, ale aj so vzdelávaním, zdravotníctvom, kultúrou a ďalšími oblasťami ľudskej činnosti? Aké dopady budú mať najnovšie objavy a vynálezy na život každého z nás, na humanitu, tradičné hodnoty a medziľudské vzťahy?
14:50-15:20
ANNE BLASCHKE
Ako vytvoriť “Intrapreneurship” program
Digitálna transformácia dramaticky mení konkurenciu na trhu pre poskytovateľov logistiky a mobility. Na presadenie sa na trhu tak nestačí len čiastková inovácia zlepšovaním existujúceho kľúčového biznisu. Práve radikálna inovácia v budovaní budúceho digitálneho biznisu popri kľúčovom biznise sa stáva nevyhnutnou súčasťou.

Anne poskytne vhľad do tvorby nového ekosystému korporátnej Deutsche Bahn, ktorý rozvíja kľúčový biznis zajtrajška. Jedným z komponentov je INTRAPRENEURSHIP PROGRAM, ktorý zamestnancom pomáha rozvíjať vlastný digitálny biznis model s cieľom začať vlastné podnikanie.
14:25 - 15:20 WORKSHOPY
ANNA SYMINGTON-MAAR A IVAN PRUŽINEC
Líderstvo založené na charaktere
Líderstvo v Teach for Slovakia znamená oveľa viac než iba technické zručnosti vedenia tímu alebo projektu, ako sú zručnosti v oblasti rozvoja ľudí, prezentačných zručností alebo riadenia času. Anka a Ivan veria, že vodcovstvo založené na charaktere, ktoré rozvíjajú v tíme TFS, má potenciál zásadne transformovať ľudí, organizácie a komplexné systémy. Zameriavajú sa skôr na “mindsety”/ postoje, než na zručnosti, na odučenie sa predchádzajúcich modelov pred rekonštrukciou nových, skôr na reflexiu, než na znalosti. Na interaktívnom workshope spoznáte prístup TFS a Anka s Ivanom sa s vami podelia o niektoré z techník, ktoré používajú.
SUSANNE KILLIAN
To najlepšie zo všetkých svetov
Už žiadne „stratení v preklade“ - vyhnite sa nedorozumeniam už od začiatku Aj napriek tomu, že je angličtina naším spoločným biznis jazykom, vzorce nášho materinského jazyka stále určujú ako rozmýšľame a rozprávame. Jedno a to isté slovo alebo veta môže byť pochopené rôzne v rozličných krajinách. Toto môže rýchlo viesť k nákladným a časovo náročným nedorozumeniam. Ako môžeme ušetriť peniaze a čas nadobudnutím citu pre individuálne porozumenie jazyku hneď od začiatku?

Na workshope získate odpovede na otázky:
• Ako prekonať rozličné chápanie času, priorít a projektového manažmentu či manažmentu kvality?
• Ako lepšie zvládať byrokraciu, hierarchie a kódy úcty v rôznych krajinách, v ktorých pracujeme a s ktorých obyvateľmi spolupracujeme?
• Ako vytvoriť spoločnú pôdu a kvalitné vzťahy – kľúč k úspešnej tímovej spolupráci?
15:20-15:50
PRESTÁVKA
15:50-16:20
LUCIA A ŠIMON ŠICKO
Cesta od PUNK štúdia k budovaniu UČIACEJ SA ORGANIZÁCIE
Začiatky Pixel Federation boli v starej továrni a bol to boj o prežitie. Dnes má firma hráčov po celom svete, viac ako 200 úžasných zamestnancov a neustály hlad po raste. Lucia a Šimon budú rozprávať o tom, ako sa neustále zlepšovať a ostať pri tom šťastní a zdraví.
16:20-16:50
JIŘÍ HALOUSEK
Priťahujte ľudí ako magnet
Dokážete si predstaviť, aké to je byť malou softvérovou firmou v Brne, ktoré býva označované ako české Silicon Valley? Pripomína to príbeh Davida a mnoho Goliášov. Jirka nám porozpráva, ako sa pred tromi rokmi rozhodli, že nad Goliášom vyhrajú. Dozvieme sa, ako sa v IReSofte vydali na náročnú cestu budovania firemnej kultúry založenej na spoločných hodnotách ľudí, ako sa pustili do vydávania knihy firemnej kultúry "IReBook" a ako priťahujú a rozpoznávajú nových ľudí, ktorí zapadnú do ich firemnej kultúry.
15:50 - 16:45 WORKSHOPY
MELINDA VARFI & MISCHA ALTMANN
Prilákanie talentu a udržanie zamestnancov: Trvalá udržateľnosť ako kľúčový faktor pre podnikanie
Spokojnosť a udržanie zamestnancov, ako aj prilákanie talentov priamo súvisia s udržateľnosťou vašej firemnej vízie a kultúry. Tento sociálny rozmer udržateľnosti sa často prehliada. Preskúmame práve túto dimenziu prostredníctvom príbehov a praktického modelu. Budúcnosť je udržateľná – staňme sa jej súčasťou!
BART SCHOLTISSEN
#SPÄŤKPRIRODZENOSTI
Žijeme v bláznivom svete a strácame kontrolu.

Je načase znovu získať kontrolu nad svojim vlastným telom a mysľou, aby sme mohli žiť zdravý, šťastný a silný život. V tomto rýchlo sa rozvíjajúcom svete sa ekonomika 24/7 nikdy nezastaví. Existuje nekonečný prúd správ, sociálnych médií, očakávaní a dogiem ... Ľudia žijú so strachom, že im niečo unikne, chcú zažiť všetko ...

Váš systém nie je na to stavaný ... Pomaly, ale isto strácame spojenie s našou prirodzenosťou a prírodou okolo nás. Takže je čas, aby sme sa vrátili späť do nášho srdca, žili v prítomnosti, bez strachu, viac sa hrali a vytvárali aktívnu rovnováhu v našom živote!
16:50-17:00
ZÁVER KONFERENCIE
19:30–21:30
VYHLÁSENIE CIEN HRTALENT A HRLEADER + GALAVEČER, NETWORKING A PÁRTY
Creating a learning culture